Skip to main content

Lekker donuts recept


Donuts
Donuts


Ik heb vandaag weer een nieuwe en ook nog lekkere recept "Donuts". Blijft tot het eind lezen, want ik heb een interessante tip! Dit is eigenlijk 2 -1 recept.....

Ingrediënten voor het deeg:
  • 5 cups bloem
  • 14 gram gist
  • 1/3 cups suiker
  • ¼ Cups gesmolten boter
  • ¼ Cups gesmolten “Shortening “
  • 1 1/2 cups melk
  • 2 eieren
  • 2/4  theelepels zout

 
Donuts
Donuts


Ingrediënten om te bakken en coaten:
  • 1 flesje olie
  • 2 cups suiker
  • 2 eetlepels kaneel
  • 3 eetlepels gesmolten boter


Bereidingswijze deeg:
  • Meng de melk en gist samen en strooi een klein beetje suiker erop. Laat dit mengsel voor een paar minuten staan totdat het begint te schuimen.

 
Donuts
Donuts 

  • Doe de suiker, “Shortening”, boter, eieren, zout en de melk en gist mengsel in keukenmachine kom en klop voor een paar minuten.

 
Donuts
Donuts 

  • Voeg nu de bloem in 1 keer toe en blijft kloppen totdat het deeg niet meer aan de kom plakt.
  • Haal het deeg uit de kom en kneed even kort. In een andere kom zet je een beetje bloem en daarna het deeg erin. Bedekt de kom met een plastic folie en laat het deeg voor 2 uur op een warme plek rijzen.

 
Donuts
Donuts 

  • Na die 2 uur kneed je het deeg heel even en rol je het uit tot een dikte van 1 cm. Met een grote ronde vormpje steek je rondje in het deeg. En met een kleinere ronde vormpje steek je nog een keer in het deeg om zo de donut vorm te krijgen.

 
Donuts
Donuts 

  • Zet de donuts op een bakplaat met bakpapier erop en bedekt de donuts weer met een plastic folie. De donuts moeten weer ergens op een warme plek voor 1 uur rijzen.

 
Donuts
Donuts 

  • Na ongeveer 45 minuten van het rijs tijd zet je een pan met olie op vuur. De olie moet ongeveer tot een temperatuur van 175 graden Celsius komen, zodat je de donuts mooi goudbruin kan bakken.

 
Donuts
Donuts 

  • Zodra de donuts klaar zijn met rijzen kan je ze bakken. Je moet de donuts niet te lang bakken, want anders worden ze krokant en ze moeten zowel van binnen en buiten zacht blijven. Dus zodra de luchtbellen rond de donuts van groot naar klein veranderen kan je de donuts omdraaien en de andere kant bakken. Zodra de luchtbellen aan de andere kant ook van groot naar klein veranderen kan je de donuts uit de pan halen.

 
Donuts
Donuts 

  • Zet de donuts op een keuken papier en laat ze even afkoelen.

Donuts
Donuts 


Bereidingswijze Coaten: 
  • Nu kunnen we de donuts gaan coaten. Meng de suiker en kaneel samen in een diep bord. In een ander bord zet je de gesmolten boter.

 
Donuts
Donuts 

  • Dip je donuts aan beide kanten in de gesmolten boter en daarna in het mengsel van suiker en kaneel.Dit doe je met alle donuts. Je kunt natuurlijk je donuts ook met andere dingen coaten zoals chocolade glazuur, sprinkels of muisjes.

 
Donuts
Donuts 


Tip:
Je kan dit deeg ook voor "Berline bol" gebruiken. Dus je steek 1 keer een rondje uit het deeg en deze laat je zo rijzen. In principe doe je alle stappen zoals hierboven. Wanneer je klaar bent met bakken en de "Berline bol" is afgekoeld vul je het met aardbeien jam. 

Donuts
Donuts 
Vind je dit recept interessant? Geef ons een  duimpje omhoog. Wil je op de hoogte blijven voor nieuwe recepten etc.... meld je aan bij onze blog.

*********************************************************************************************************


En op de website van Browny's Cakes kan je onze eerste E-book "SweetTreats" voor slechts €3,50 kopen. Er zit o.a. het recept van "Pandushi", "Cashewron" en "Bolo di Manteka Moderno" erin.









Voor een taartbestelling kan je Browny's mailen naar:
E-mail: info@brownyscakes.com


Volg Browny's cakes ook op Social media:
Twitter: @brownyscakes
Pinterest: http://pinterest.com/brownyscakes
Instagram: Browny's Cakes


XOXO
Browny's Cakes
It's a browny's thing...

Comments

Popular posts from this blog

Recept "Pan Sera"

Ik heb vorige week zaterdag voor thuis “Pan Sera”gemaakt en een video online gezet. De video was puur om mijn blijdschap met jullie te delen..... Maar na die video kreeg ik heel veel berichten om het recept online te zetten. Alhoewel “Pan Sera” niks met taarten te maken heeft, heb ik besloten om mijn familie recept met jullie te delen (lief ben ik he!)

Jullie zullen mij ook blij maken alles jullie dit recept verder deelt dan krijg Browny’s Cakes nog meer leuke en actieve volgers. Binnenkort zet ik een video online, waar je kan zien hoe ik de “Pan Sera” zelf maakt.
Voorbereiding & Baktijd 3 uur
Ingrediënten: 500 gram bloem1 beker koud water2 eetlepels melk2 eetlepels boter (Ik gebruik halvarine)2 zakjes gist (Ik gebruik Dr. Oetker)1/2 theelepel zout2 eetlepels suiker2 theelepels koffie



Bereiding: Meng de gist met een beetje bloem en lauw water (het moet een soort papje worden) in een kom en laat het 30 minuten op een warme plek rijzen.



Nadat de gist is gerezen zet je de rest van de ing…

Minnie Mouse Cake

I received last week a funny cake order. I receive a cake order for a Minnie Mouse cake. Minnie mouse is the lady friend of Micky Mouse. I love the cartoons of the 19 centuries.


Mickey Mouse is a cartoon character created in 1928 by Walt Disney and Ub Iwerks at The Walt Disney Studio. Mickey is an anthropomorphic mouse and typically wears red shorts, large yellow shoes, and white gloves. He is one of the most recognizable cartoon characters in the world and is the mascot of The Walt Disney Company, the world's largest media conglomerate in terms of annual revenue.







The cake flavour is Apple-Cinamon-Caramel. It’s a very deliciouse cake. The recipe coming soon.


Webshop: www.brownyscakes.com
You can follow Browny's cakes on: Twitter: @brownyscakes Pinterest: http://pinterest.com/brownyscakes or click here!!! Facebook: https://www.facebook.com/BrownysCakes or click here!! Blog: http://brownyscakes.blogspot.nl/
For a cake order send Browny's cakes an e-mail: E-mail: info@brownyscakes…

Boter koekjes - Kuki di Manteka

Heb je wel eens boter koekjes gegeten.... Ze zijn verslavend en makkelijk om te maken. Met dit recept kan je ongeveer 35 koekjes maken. Het kan meer zijn hangt ervan af hoe klein je de koekjes maakt.

Verwarm de oven voor op 180 graden C.
Ingrediënten: 300 gram zelfrijzend bloem 200 gram zachte boter100 gram suiker1 ei
Let op: Alle ingrediënten moeten op kamertemperatuur zijn.
Bereidingswijze: Zeef de bloem op je werkblad en maak een gat in het midden.  Zet de boter, suiker en ei in het midden en begin langzaam te kneden. Kneed het deeg tot een soepel deeg. Rol het deeg uit met deegroller en wikkel het deeg in een plastic folie. Laat het deeg  voor ongeveer 30 minuten in de koelkast rusten.
Na 30 minuten haal het deeg uit de koelkast en rol het tot een dikte van 1 cm uit.

Steek de koekjes uit met een “cookie cutter” naar wens (ik heb een ronde gekarteld “cookie cutter”gebruikt) en leg ze op een bakplaat met bakpapier erop.
Je kan bijvoorbeeld confetti  op de koekjes strooien om ze een beet…