Skip to main content

Recept di bolo di Ananas - Ananas Taart

Bolo di Anansa - Ananas taart
Bolo di Anansa - Ananas taart


Heel veel mensen noemen deze taart "Upside down cake". Ik noem het gewoon Ananas taart. Het is niet moeilijk. Het is net alsof je boerencake maakt, maar met ananas smaak!

Ik wou eigenlijk boerencake maken, maar had ananas stukjes over in de koelkast. Dus om ze niet weg te gooien, heb ik deze taart gemaakt.



Ingrediënten
  • 200 gram ananas, in stukjes
  • 200 gram halvarine (roomboter kan ook)
  • 200 gram bloem
  • 1 zakje bakpoeder
  • 200 gram suiker
  • 1 eetlepel ananassap
  • 16 gram ananas puddingpoeder
  • 1 mespuntje zout
  • 3 eieren


Alle ingrediënten moeten op kamertemperatuur zijn.

Beslag bereiden 
  • Mix de boter, zout, suiker en ananas puddingpoeder tot een mooi egaal mengsel.
Bolo di Anansa - Ananas taart
Bolo di Anansa - Ananas taart

  • Voeg nu een voor een de eieren toe en blijf mixen.
Bolo di Anansa - Ananas taart
Bolo di Anansa - Ananas taart

  • Voeg nu het ananassap en geleidelijk de bloem toe en mix nog enige minuten.
Bolo di Anansa - Ananas taart
Bolo di Anansa - Ananas taart

  • Leg de ananas stukjes in een ingevette bakblik en giet daarna het beslag in de bakblik.
Bolo di Anansa - Ananas taart
Bolo di Anansa - Ananas taart


Bak de taart voor ongeveer 30 tot 40 minuten in een voorverwarmde oven van 160 graden.

Bolo di Anansa - Ananas taart
Bolo di Anansa - Ananas taart




Bolo di Anansa - Ananas taart
Bolo di Anansa - Ananas taart


Veel bakplezier !!!!

*********************************************************************************************************************


En op de website van Browny's Cakes kan je onze eerste E-book "Sweet Treats" voor slechts €3,50 kopen. Er zit o.a. het recept van "Pandushi", "Cashewron" en "Bolo di Manteka Moderno" erin.









Voor een taartbestelling kan je Browny's mailen naar:
E-mail: info@brownyscakes.com

Volg Browny's cakes ook op Social media:
Twitter: @brownyscakes
Pinterest: http://pinterest.com/brownyscakes
Facebook: https://www.facebook.com/BrownysCakes
Instagram: Browny's Cakes
Youtube Channel:http://www.youtube.com/user/BrownysCakes

XOXO
Browny's Cakes
It's a browny's thing...


Comments

Popular posts from this blog

Recept "Pan Sera"

Ik heb vorige week zaterdag voor thuis “Pan Sera”gemaakt en een video online gezet. De video was puur om mijn blijdschap met jullie te delen..... Maar na die video kreeg ik heel veel berichten om het recept online te zetten. Alhoewel “Pan Sera” niks met taarten te maken heeft, heb ik besloten om mijn familie recept met jullie te delen (lief ben ik he!)

Jullie zullen mij ook blij maken alles jullie dit recept verder deelt dan krijg Browny’s Cakes nog meer leuke en actieve volgers. Binnenkort zet ik een video online, waar je kan zien hoe ik de “Pan Sera” zelf maakt.
Voorbereiding & Baktijd 3 uur
Ingrediënten: 500 gram bloem1 beker koud water2 eetlepels melk2 eetlepels boter (Ik gebruik halvarine)2 zakjes gist (Ik gebruik Dr. Oetker)1/2 theelepel zout2 eetlepels suiker2 theelepels koffie



Bereiding: Meng de gist met een beetje bloem en lauw water (het moet een soort papje worden) in een kom en laat het 30 minuten op een warme plek rijzen.



Nadat de gist is gerezen zet je de rest van de ing…

Boter koekjes - Kuki di Manteka

Heb je wel eens boter koekjes gegeten.... Ze zijn verslavend en makkelijk om te maken. Met dit recept kan je ongeveer 35 koekjes maken. Het kan meer zijn hangt ervan af hoe klein je de koekjes maakt.

Verwarm de oven voor op 180 graden C.
Ingrediënten: 300 gram zelfrijzend bloem 200 gram zachte boter100 gram suiker1 ei
Let op: Alle ingrediënten moeten op kamertemperatuur zijn.
Bereidingswijze: Zeef de bloem op je werkblad en maak een gat in het midden.  Zet de boter, suiker en ei in het midden en begin langzaam te kneden. Kneed het deeg tot een soepel deeg. Rol het deeg uit met deegroller en wikkel het deeg in een plastic folie. Laat het deeg  voor ongeveer 30 minuten in de koelkast rusten.
Na 30 minuten haal het deeg uit de koelkast en rol het tot een dikte van 1 cm uit.

Steek de koekjes uit met een “cookie cutter” naar wens (ik heb een ronde gekarteld “cookie cutter”gebruikt) en leg ze op een bakplaat met bakpapier erop.
Je kan bijvoorbeeld confetti  op de koekjes strooien om ze een beet…

Lekker donuts recept

Ik heb vandaag weer een nieuwe en ook nog lekkere recept "Donuts". Blijft tot het eind lezen, want ik heb een interessante tip! Dit is eigenlijk 2 -1 recept.....

Ingrediënten voor het deeg: 5 cups bloem14 gram gist1/3 cups suiker¼ Cups gesmolten boter¼ Cups gesmolten “Shortening “1 1/2 cups melk2 eieren2/4  theelepels zout


Ingrediënten om te bakken en coaten: 1 flesje olie2 cups suiker2 eetlepels kaneel3 eetlepels gesmolten boter

Bereidingswijze deeg: Meng de melk en gist samen en strooi een klein beetje suiker erop. Laat dit mengsel voor een paar minuten staan totdat het begint te schuimen.

Doe de suiker, “Shortening”, boter, eieren, zout en de melk en gist mengsel in keukenmachine kom en klop voor een paar minuten.

Voeg nu de bloem in 1 keer toe en blijft kloppen totdat het deeg niet meer aan de kom plakt.Haal het deeg uit de kom en kneed even kort. In een andere kom zet je een beetje bloem en daarna het deeg erin. Bedekt de kom met een plastic folie en laat het deeg voor 2 uur o…