Skip to main content

Quesillo recept - Kesiyo




Ik heb met kerst “Quesillo” gemaakt en een foto op Browny's Cakes Facebook geplaatst. Ik kreeg veel verzoek om het recept te delen. Dus vandaar, dat ik nu het recept van “Quesillo” op mijn blog plaatst. De naam “Quesillo” is meer een spaanse benaming. “Quesillo” is een soort van in de oven gebakken pudding net zoals een “crème brulee”.

Laten we beginnen!

Ingrediënten:
  • 3 eieren
  • 2 blikken gecondenseerde melk ( maar je gebruikt  alleen 1.5 blik gecondenseerde melk)
  • 1 theelepel  vanille extract
  • 600 ml. melk
  • 200 gr. suiker
  • 150 ml.  Water





Voor de versiering kan je gekonfijte kersen gebruiken (optioneel).

Voorbereiding:
  • Verhit de suiker en water in een pan, totdat de suiker karameliseert. Giet de gekarameliseerde suiker in een ovenbestendig schaal en laat het afkoelen.


  • Nu gaan we de rest van de ingrediënten in een blender los kloppen. Giet de gecondenseerde melk als eerste in de blender en klop het voor een paar seconde.
  • Voeg hierna de eieren, vanille extract en melk toe en klop voor ongeveer 1 a 2 minuten.


  • Giet voorzichtig de mengsel op de gekarameliseerde suiker (die inmiddels hard is geworden).  
  • Bedekt de schaal met aluminium folie en zet die in een grotere schaal met water. Dit noemen we au-bain-marie koken.

  • Zet de schaal in een voorverwarmde oven van 200 graden Celsius. De baktijd is ongeveer 1 uur. Je kan met een saté stokje voelen of de pudding helemaal gestold is. Als dit niet het geval is mag de “Quesillo” nog een paar minuten in de oven, totdat het helemaal gestold is.
  • Wanneer de Quesillo klaar is laat het helemaal afkoelen, voordat je het uit de schaal haalt.  Dit doe je door de schaal op een diepe schaal om te draaien en als het goed is komt de “Quesillo” zonder probleem uit. 
  • Nu kan je de “Quesillo” naar eigen wens versieren. Sommige mensen gebruiken gekonfijte kersen, ananas en perzik om hun “Quesillo” te versieren.




Heel veel plezier met het maken van de “Quesillo”. Als je dit recept interessant vind meld je aan voor mijn blog en een duimpje omhoog voor “Browny’sCakes” Facebook pagina.

***************************************************************************************************************


En op de website van Browny's Cakes kan je onze eerste E-book "Sweet Treats" voor slechts €3,50 kopen. Er zit o.a. het recept van "Pandushi", "Cashewron" en "Bolo di Manteka Moderno" erin.










Voor een taartbestelling kan je Browny's mailen naar:
E-mail: info@brownyscakes.com

Volg Browny's cakes ook op Social media:
Twitter: @brownyscakes
Pinterest: http://pinterest.com/brownyscakes
Facebook: https://www.facebook.com/BrownysCakes
Instagram: Browny's Cakes
Youtube Channel:http://www.youtube.com/user/BrownysCakes



XOXO
Browny's Cakes
It's a browny's thing...

Comments

Popular posts from this blog

Recept "Pan Sera"

Ik heb vorige week zaterdag voor thuis “Pan Sera”gemaakt en een video online gezet. De video was puur om mijn blijdschap met jullie te delen..... Maar na die video kreeg ik heel veel berichten om het recept online te zetten. Alhoewel “Pan Sera” niks met taarten te maken heeft, heb ik besloten om mijn familie recept met jullie te delen (lief ben ik he!)

Jullie zullen mij ook blij maken alles jullie dit recept verder deelt dan krijg Browny’s Cakes nog meer leuke en actieve volgers. Binnenkort zet ik een video online, waar je kan zien hoe ik de “Pan Sera” zelf maakt.
Voorbereiding & Baktijd 3 uur
Ingrediënten: 500 gram bloem1 beker koud water2 eetlepels melk2 eetlepels boter (Ik gebruik halvarine)2 zakjes gist (Ik gebruik Dr. Oetker)1/2 theelepel zout2 eetlepels suiker2 theelepels koffie



Bereiding: Meng de gist met een beetje bloem en lauw water (het moet een soort papje worden) in een kom en laat het 30 minuten op een warme plek rijzen.



Nadat de gist is gerezen zet je de rest van de ing…

Boter koekjes - Kuki di Manteka

Heb je wel eens boter koekjes gegeten.... Ze zijn verslavend en makkelijk om te maken. Met dit recept kan je ongeveer 35 koekjes maken. Het kan meer zijn hangt ervan af hoe klein je de koekjes maakt.

Verwarm de oven voor op 180 graden C.
Ingrediënten: 300 gram zelfrijzend bloem 200 gram zachte boter100 gram suiker1 ei
Let op: Alle ingrediënten moeten op kamertemperatuur zijn.
Bereidingswijze: Zeef de bloem op je werkblad en maak een gat in het midden.  Zet de boter, suiker en ei in het midden en begin langzaam te kneden. Kneed het deeg tot een soepel deeg. Rol het deeg uit met deegroller en wikkel het deeg in een plastic folie. Laat het deeg  voor ongeveer 30 minuten in de koelkast rusten.
Na 30 minuten haal het deeg uit de koelkast en rol het tot een dikte van 1 cm uit.

Steek de koekjes uit met een “cookie cutter” naar wens (ik heb een ronde gekarteld “cookie cutter”gebruikt) en leg ze op een bakplaat met bakpapier erop.
Je kan bijvoorbeeld confetti  op de koekjes strooien om ze een beet…

Lekker donuts recept

Ik heb vandaag weer een nieuwe en ook nog lekkere recept "Donuts". Blijft tot het eind lezen, want ik heb een interessante tip! Dit is eigenlijk 2 -1 recept.....

Ingrediënten voor het deeg: 5 cups bloem14 gram gist1/3 cups suiker¼ Cups gesmolten boter¼ Cups gesmolten “Shortening “1 1/2 cups melk2 eieren2/4  theelepels zout


Ingrediënten om te bakken en coaten: 1 flesje olie2 cups suiker2 eetlepels kaneel3 eetlepels gesmolten boter

Bereidingswijze deeg: Meng de melk en gist samen en strooi een klein beetje suiker erop. Laat dit mengsel voor een paar minuten staan totdat het begint te schuimen.

Doe de suiker, “Shortening”, boter, eieren, zout en de melk en gist mengsel in keukenmachine kom en klop voor een paar minuten.

Voeg nu de bloem in 1 keer toe en blijft kloppen totdat het deeg niet meer aan de kom plakt.Haal het deeg uit de kom en kneed even kort. In een andere kom zet je een beetje bloem en daarna het deeg erin. Bedekt de kom met een plastic folie en laat het deeg voor 2 uur o…