Skip to main content

Recept Bolo di Red Velvet - Red Velvet taart

Bolo di Red Velvet - Red Velvet taart
Bolo di Red Velvet - Red Velvet taart


Ingrediënten:
  • 250 gram Halvarine ( Je kan ook roomboter gebruiken)
  • ¼ cup zonnebloem olie
  • 1 ½ theelepels Vanille extract
  • 2 ¼ cups suiker
  • 3 eieren
  • 2 eetlepels Red Velvet Emulsion
  • 2 eetlepel “Bordeaux” voedingskleurstof (Deze kleurstof maakt de rode kleur intens)
  • 4 cups zelfrijzend bloem
  • 1 eetlepels cacaopoeder
  • 1 1/2 cups botermelk ( botermelk maak je met 1 ½ cups melk te mengen met 1 ½ eetlepels geperste limoen. Laat het 10 minuten staan en dan heb je botermelk)
  • 1 ½ theelepels azijn
  • 1 ½ theelepels baksoda
  • ¼ theelepel zout




Zorg dat alle ingrediënten op kamer temperatuur zijn. Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.  Voor dit recept kan je 1 bakvorm van 25 cm doorsnee gebruiken of 2x 20 cm doorsnee. Ik gebruik geen vet om mijn bakvorm in te vetten. In plaats daarvan gebruik ik bakpapier.


Voorbereiding:
-          Mix in een keukenmachine ( je ka ook een handmixer gebruiken) boter, olie,  suiker en vanille extract voor ongeveer 5 minuten.
-          Voeg nu de eieren  één voor één in de boterbeslag en daarna de rode voedingskleurstof.
-          Zeef de bloem, cacaopoeder en zout in een kom.
-          Voeg nu de botermelk en de bloem  om en om in het beslag
-          In een beker mix je de azijn samen met baksoda en voeg je deze als laatste bij het beslag.
-          Giet het beslag in de bakvorm en bak deze voor 1 uur en 30 minuten


Bolo di Red Velvet - Red Velvet taart
Bolo di Red Velvet - Red Velvet taart


De taart moet helemaal afgekoeld zijn, voordat je het uit de bakvorm halen. 
Je kan een “Red Velvet” taart met botercrème of cream “Cheese frosting” vullen en decoreren.  

Bolo di Red Velvet - Red Velvet taart
Bolo di Red Velvet - Red Velvet taart


Veel plezier met bakken en natuurlijk smullen!

******************************************************************************************************************

En op de website van Browny's Cakes kan je onze eerste E-book "Sweet Treats" voor slechts €3,50 kopen. Er zit o.a. het recept van "Pandushi", "Cashewron" en "Bolo di Manteka Moderno" erin.










Voor een taartbestelling kan je Browny's mailen naar:
E-mail: info@brownyscakes.com

Volg Browny's cakes ook op Social media:
Twitter: @brownyscakes
Pinterest: http://pinterest.com/brownyscakes
Facebook: https://www.facebook.com/BrownysCakes
Instagram: Browny's Cakes
Youtube Channel:http://www.youtube.com/user/BrownysCakes

XOXO
Browny's Cakes
It's a browny's thing...



Comments

Popular posts from this blog

Recept "Pan Sera"

Ik heb vorige week zaterdag voor thuis “Pan Sera”gemaakt en een video online gezet. De video was puur om mijn blijdschap met jullie te delen..... Maar na die video kreeg ik heel veel berichten om het recept online te zetten. Alhoewel “Pan Sera” niks met taarten te maken heeft, heb ik besloten om mijn familie recept met jullie te delen (lief ben ik he!)

Jullie zullen mij ook blij maken alles jullie dit recept verder deelt dan krijg Browny’s Cakes nog meer leuke en actieve volgers. Binnenkort zet ik een video online, waar je kan zien hoe ik de “Pan Sera” zelf maakt.
Voorbereiding & Baktijd 3 uur
Ingrediënten: 500 gram bloem1 beker koud water2 eetlepels melk2 eetlepels boter (Ik gebruik halvarine)2 zakjes gist (Ik gebruik Dr. Oetker)1/2 theelepel zout2 eetlepels suiker2 theelepels koffie



Bereiding: Meng de gist met een beetje bloem en lauw water (het moet een soort papje worden) in een kom en laat het 30 minuten op een warme plek rijzen.



Nadat de gist is gerezen zet je de rest van de ing…

Boter koekjes - Kuki di Manteka

Heb je wel eens boter koekjes gegeten.... Ze zijn verslavend en makkelijk om te maken. Met dit recept kan je ongeveer 35 koekjes maken. Het kan meer zijn hangt ervan af hoe klein je de koekjes maakt.

Verwarm de oven voor op 180 graden C.
Ingrediënten: 300 gram zelfrijzend bloem 200 gram zachte boter100 gram suiker1 ei
Let op: Alle ingrediënten moeten op kamertemperatuur zijn.
Bereidingswijze: Zeef de bloem op je werkblad en maak een gat in het midden.  Zet de boter, suiker en ei in het midden en begin langzaam te kneden. Kneed het deeg tot een soepel deeg. Rol het deeg uit met deegroller en wikkel het deeg in een plastic folie. Laat het deeg  voor ongeveer 30 minuten in de koelkast rusten.
Na 30 minuten haal het deeg uit de koelkast en rol het tot een dikte van 1 cm uit.

Steek de koekjes uit met een “cookie cutter” naar wens (ik heb een ronde gekarteld “cookie cutter”gebruikt) en leg ze op een bakplaat met bakpapier erop.
Je kan bijvoorbeeld confetti  op de koekjes strooien om ze een beet…

Lekker donuts recept

Ik heb vandaag weer een nieuwe en ook nog lekkere recept "Donuts". Blijft tot het eind lezen, want ik heb een interessante tip! Dit is eigenlijk 2 -1 recept.....

Ingrediënten voor het deeg: 5 cups bloem14 gram gist1/3 cups suiker¼ Cups gesmolten boter¼ Cups gesmolten “Shortening “1 1/2 cups melk2 eieren2/4  theelepels zout


Ingrediënten om te bakken en coaten: 1 flesje olie2 cups suiker2 eetlepels kaneel3 eetlepels gesmolten boter

Bereidingswijze deeg: Meng de melk en gist samen en strooi een klein beetje suiker erop. Laat dit mengsel voor een paar minuten staan totdat het begint te schuimen.

Doe de suiker, “Shortening”, boter, eieren, zout en de melk en gist mengsel in keukenmachine kom en klop voor een paar minuten.

Voeg nu de bloem in 1 keer toe en blijft kloppen totdat het deeg niet meer aan de kom plakt.Haal het deeg uit de kom en kneed even kort. In een andere kom zet je een beetje bloem en daarna het deeg erin. Bedekt de kom met een plastic folie en laat het deeg voor 2 uur o…