Skip to main content

Dark chocolate "locura"Cake




Hi everyone it has been a while. I’m sorry fort hat. I was very busy the past few weeks wit several projects and I need to repeat this is one women show so I do everything for Browny’s. But I love all the work the I have to do.

I was craving chocolate so bad for the last couple of weeks . I’m on a healthy journey. Normally I already eat healthy, but I wanted to take it to another level. I don’t eat many sweets, but I wanted to eat a chocolate extravaganza cake. A chocolate explotion let me put it that way. 

So I create this cake and let me tell you it’s delicioussssssssssssss! You can eat it this once in a 2 month period, because it has a lot of calorie. For once in a while  YES YOU CAN!


Ok let’s start this Dark chocolate “Locura” Cake  recipe

Ingredients:
·         1 ¾ Cups  of Flour
·         2 Cups of sugar
·         ¾ cups cocoa powder
·         2 teaspoons of baking soda
·         1 teaspoon of baking powder
·         1 teaspoon salt
·         2 eggs
·         1 cup of coffee
·         1 cup of buttermilk
·         1 teaspoon of vanilla extract
·  1/2 cup oil




How to:  If you  can’t  find buttermilk, you can make your own with 1 cup of milk and 1 Tablespoon of white vinegar. Put aside for 5 minuter and your butter milk is ready.

Preparations:
·         Preheat oven to 175 degrees Celsius. Grease and put parchment paper in a 8 inch round cake pan.



·         In large bowl combine flour, sugar, cocoa, baking soda, baking powder and salt. Make a well in the center.


·         Add eggs, coffee, buttermilk, oil and vanilla. Beat for 2 minutes on medium speed. Batter will be thin. Pour into the cake pan.


·         Bake the cake  for  55 minutes to 1 hour and 10 minutes, or until toothpick inserted into center of cake comes out clean.




·         Cool for 10 minutes, then remove from pans and finish cooling on a wire rack.



Filling:
·         Chocolate Donuts
·         Lions chocolate
·         Chocolate toffee
·         Chocolate balls
·         Vanilla creme
·         Coffee creme
·         Chocolate creme



Garnish:
·         Chocolate donuts
·         Chocolate Lions
·         Ferrero
·         Chocolate bars


Click here to subscribe for Browny's Cakes Blog!

Te un otro bia (See you soon in my native language papiamentu).

You can follow Browny's cakes on:
Twitter: @brownyscakes
Pinterest: http://pinterest.com/brownyscakes
Facebook: https://www.facebook.com/BrownysCakes
Instagram: Browny's Cakes
Youtube Channel:http://www.youtube.com/user/BrownysCakes

For a cake order send Browny's cakes an e-mail:
E-mail: info@brownyscakes.com

XOXO
Browny's Cakes
It's a browny's thing...







Comments

  1. I'm going to try this one. Thanks for the recipe

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Recept "Pan Sera"

Ik heb vorige week zaterdag voor thuis “Pan Sera”gemaakt en een video online gezet. De video was puur om mijn blijdschap met jullie te delen..... Maar na die video kreeg ik heel veel berichten om het recept online te zetten. Alhoewel “Pan Sera” niks met taarten te maken heeft, heb ik besloten om mijn familie recept met jullie te delen (lief ben ik he!)

Jullie zullen mij ook blij maken alles jullie dit recept verder deelt dan krijg Browny’s Cakes nog meer leuke en actieve volgers. Binnenkort zet ik een video online, waar je kan zien hoe ik de “Pan Sera” zelf maakt.
Voorbereiding & Baktijd 3 uur
Ingrediënten: 500 gram bloem1 beker koud water2 eetlepels melk2 eetlepels boter (Ik gebruik halvarine)2 zakjes gist (Ik gebruik Dr. Oetker)1/2 theelepel zout2 eetlepels suiker2 theelepels koffie



Bereiding: Meng de gist met een beetje bloem en lauw water (het moet een soort papje worden) in een kom en laat het 30 minuten op een warme plek rijzen.



Nadat de gist is gerezen zet je de rest van de ing…

Boter koekjes - Kuki di Manteka

Heb je wel eens boter koekjes gegeten.... Ze zijn verslavend en makkelijk om te maken. Met dit recept kan je ongeveer 35 koekjes maken. Het kan meer zijn hangt ervan af hoe klein je de koekjes maakt.

Verwarm de oven voor op 180 graden C.
Ingrediënten: 300 gram zelfrijzend bloem 200 gram zachte boter100 gram suiker1 ei
Let op: Alle ingrediënten moeten op kamertemperatuur zijn.
Bereidingswijze: Zeef de bloem op je werkblad en maak een gat in het midden.  Zet de boter, suiker en ei in het midden en begin langzaam te kneden. Kneed het deeg tot een soepel deeg. Rol het deeg uit met deegroller en wikkel het deeg in een plastic folie. Laat het deeg  voor ongeveer 30 minuten in de koelkast rusten.
Na 30 minuten haal het deeg uit de koelkast en rol het tot een dikte van 1 cm uit.

Steek de koekjes uit met een “cookie cutter” naar wens (ik heb een ronde gekarteld “cookie cutter”gebruikt) en leg ze op een bakplaat met bakpapier erop.
Je kan bijvoorbeeld confetti  op de koekjes strooien om ze een beet…

Lekker donuts recept

Ik heb vandaag weer een nieuwe en ook nog lekkere recept "Donuts". Blijft tot het eind lezen, want ik heb een interessante tip! Dit is eigenlijk 2 -1 recept.....

Ingrediënten voor het deeg: 5 cups bloem14 gram gist1/3 cups suiker¼ Cups gesmolten boter¼ Cups gesmolten “Shortening “1 1/2 cups melk2 eieren2/4  theelepels zout


Ingrediënten om te bakken en coaten: 1 flesje olie2 cups suiker2 eetlepels kaneel3 eetlepels gesmolten boter

Bereidingswijze deeg: Meng de melk en gist samen en strooi een klein beetje suiker erop. Laat dit mengsel voor een paar minuten staan totdat het begint te schuimen.

Doe de suiker, “Shortening”, boter, eieren, zout en de melk en gist mengsel in keukenmachine kom en klop voor een paar minuten.

Voeg nu de bloem in 1 keer toe en blijft kloppen totdat het deeg niet meer aan de kom plakt.Haal het deeg uit de kom en kneed even kort. In een andere kom zet je een beetje bloem en daarna het deeg erin. Bedekt de kom met een plastic folie en laat het deeg voor 2 uur o…