Skip to main content

How to Horse head cake topper ( with Youtube Video)


Horse head Cake topper

A few weeks ago I made a very special cake. The theme of the cake was "Horse". I live in Holland so I see horses everyday.

OK, now to the cake. The person who order this cake didn't have an idea how he wanted the cake to be. The theme was clear "Horses".

I sketch the cake and then start with the process for the Horse head. I didn't make a Horse head topper before so I was very excited with this new cake project.

To make this Topper you need some tools and ingredients:

  • Rice Crispy
  • Marshmallow
  • Edible glue
  • Ganache
  • Modelling chocolate
  • Black powder dust
  • Modelling tools

For ingredients and modelling tools you can visit Browny's Cakes webshop

Part - 1
You need to melt some marshmallow in your microwave for approximately 5 seconds and then add rice crispy. Start making the head of the horse. You need to move quickly. For less stickiness you can smear Crisco on your hands.



Let it dry for 24 hours. In the meantime you can make ganache. In another video I will make a how to for ganache and modelling chocolate recipe.


Smear the ganache over the rice crispy and let the ganache dry too.




 Roll out your modelling chocolate and start forming the first part of the head.Giving the horse some full cheeks. Try to have fun making this topper and keep modelling till you have the result that you want.




I made a step by step YouTube Tutorial on how I made this Horse Head Cake topper. I will put these YouTube video at the end of this blog.


I guess you also want to see the cake.... It was a 3 layer cake with the Horse head on Top. First layer is a pant, the second layer is airbrushed with clouds, mountain and flowers and on the third layer you can see on the side the horseshoe.




The How to for this Horse head cake topper is divided in 4 YouTube videos. Have fun and if you have any question you can leave the behind. Don't forget to click on the thumb up and subscribe if you like the videos

Part - 1


Part - 2


Part - 3


Part - 4 



Brownysssss don’t forget to visit Browny's cakes webshop for all your baking products! Check the link below.

Click here to subscribe for Browny's Cakes Blog!

Te un otro bia (See you soon in my native language papiamentu).

Webshop:
www.brownyscakes.com

You can follow Browny's cakes on:
Twitter: @brownyscakes
Pinterest: http://pinterest.com/brownyscakes
Facebook: https://www.facebook.com/BrownysCakes
Instagram: Browny's Cakes
Youtube Channel:http://www.youtube.com/user/BrownysCakes

For a cake order send Browny's cakes an e-mail:
E-mail: info@brownyscakes.com

XOXO
Browny's Cakes

It's a browny's thing...

Comments

Popular posts from this blog

Recept "Pan Sera"

Ik heb vorige week zaterdag voor thuis “Pan Sera”gemaakt en een video online gezet. De video was puur om mijn blijdschap met jullie te delen..... Maar na die video kreeg ik heel veel berichten om het recept online te zetten. Alhoewel “Pan Sera” niks met taarten te maken heeft, heb ik besloten om mijn familie recept met jullie te delen (lief ben ik he!)

Jullie zullen mij ook blij maken alles jullie dit recept verder deelt dan krijg Browny’s Cakes nog meer leuke en actieve volgers. Binnenkort zet ik een video online, waar je kan zien hoe ik de “Pan Sera” zelf maakt.
Voorbereiding & Baktijd 3 uur
Ingrediënten: 500 gram bloem1 beker koud water2 eetlepels melk2 eetlepels boter (Ik gebruik halvarine)2 zakjes gist (Ik gebruik Dr. Oetker)1/2 theelepel zout2 eetlepels suiker2 theelepels koffie



Bereiding: Meng de gist met een beetje bloem en lauw water (het moet een soort papje worden) in een kom en laat het 30 minuten op een warme plek rijzen.



Nadat de gist is gerezen zet je de rest van de ing…

Boter koekjes - Kuki di Manteka

Heb je wel eens boter koekjes gegeten.... Ze zijn verslavend en makkelijk om te maken. Met dit recept kan je ongeveer 35 koekjes maken. Het kan meer zijn hangt ervan af hoe klein je de koekjes maakt.

Verwarm de oven voor op 180 graden C.
Ingrediënten: 300 gram zelfrijzend bloem 200 gram zachte boter100 gram suiker1 ei
Let op: Alle ingrediënten moeten op kamertemperatuur zijn.
Bereidingswijze: Zeef de bloem op je werkblad en maak een gat in het midden.  Zet de boter, suiker en ei in het midden en begin langzaam te kneden. Kneed het deeg tot een soepel deeg. Rol het deeg uit met deegroller en wikkel het deeg in een plastic folie. Laat het deeg  voor ongeveer 30 minuten in de koelkast rusten.
Na 30 minuten haal het deeg uit de koelkast en rol het tot een dikte van 1 cm uit.

Steek de koekjes uit met een “cookie cutter” naar wens (ik heb een ronde gekarteld “cookie cutter”gebruikt) en leg ze op een bakplaat met bakpapier erop.
Je kan bijvoorbeeld confetti  op de koekjes strooien om ze een beet…

Minnie Mouse Cake

I received last week a funny cake order. I receive a cake order for a Minnie Mouse cake. Minnie mouse is the lady friend of Micky Mouse. I love the cartoons of the 19 centuries.


Mickey Mouse is a cartoon character created in 1928 by Walt Disney and Ub Iwerks at The Walt Disney Studio. Mickey is an anthropomorphic mouse and typically wears red shorts, large yellow shoes, and white gloves. He is one of the most recognizable cartoon characters in the world and is the mascot of The Walt Disney Company, the world's largest media conglomerate in terms of annual revenue.







The cake flavour is Apple-Cinamon-Caramel. It’s a very deliciouse cake. The recipe coming soon.


Webshop: www.brownyscakes.com
You can follow Browny's cakes on: Twitter: @brownyscakes Pinterest: http://pinterest.com/brownyscakes or click here!!! Facebook: https://www.facebook.com/BrownysCakes or click here!! Blog: http://brownyscakes.blogspot.nl/
For a cake order send Browny's cakes an e-mail: E-mail: info@brownyscakes…