Skip to main content

Jelly donuts Recipe



Jelly Donuts - Jelly Donuts - Jelly Donuts - Jelly Donuts - Jelly Donuts - Jelly Donuts - Jelly Donuts

Yes you read it right the recipe that I’m going to share with you today is Jelly donuts. These donuts are so delicious and easy to make. Everyone had experience this once that dry and non tasty donuts of the supermarket. So why not make your own fresh Jelly donuts at home.

OK, enough talking chop chop…….

Ingredients:
5 cups of All Purpose Flour
14 gr Yeast
1/3 cup of Granulated Sugar
1-1/2 cups of Whole Milk ( warmed to  115 degrees)
1/4 cup of Unsalted Butter, melted
1/4 cup of Shortening, melted
2 Eggs
3/4 teaspoon of Salt


With this recipe you can make about 20 donuts.


Steps
In a small bowl, add the warm milk and sprinkle over 1 tsp of sugar and the yeast.  Put aside for about 5 minutes  until it starts to foam.

In the bowl of a standing mixer, add the sugar, eggs, salt, melted butter and shortening and mix with a dough hook. Add the yeast mixture and keep mixing.



Add the flour, mix on low until the flour is incorporated, increase the speed to medium and mix the dough until the dough is nice and smooth.



Place the dough into a greased bowl, cover with plastic wrap and place it somewhere warm to double in size (takes about 2 to 3 hours).



After the dough is double in size put it onto a floured surface, punch it down, roll it out to a 1/2 inch thickness.



Line a couple of baking sheets with parchment paper and sprinkle some flour on each one.

Use a cookie cutter (3.5 inch) to cut out your donuts. Place the donuts on your baking sheets. Don’t place them to far apart only a couple inches and cover them with a towel. Let them rise in a warm spot for about half an hour or until double in size.



Add enough oil into your  the pan.  Allow the oil to come up to approximately 350 degrees.

Once the donuts have risen, gently lower them into the hot oil and fry them till they are golden brown on each side. Take them out of the hot oil and place them on a paper towel to drain the excess oil.



Coat the hot donuts in the sugar. Put them aside to cool down properly.



Fill a piping bag  with your favorite jam. I used strawberry jam, but you can use any jam you want. Make a small hole with a lollipop stick and then stick the piping bag about half way into the donuts  and squeeze out the jam.



Now you are ready to eat these delicious Jelly donuts. Enjoy.



If you have question please let a message behind and I will answer you ASAP.

***************************************************************************************************************************


Brownysssss don’t forget to visit Browny's cakes webshop for all your baking products! Check the link below.

Click here to subscribe for Browny's Cakes Blog!

Te un otro bia (See you soon in my native language papiamentu).

Webshop:
www.brownyscakes.com

You can follow Browny's cakes on:
Twitter: @brownyscakes
Pinterest: http://pinterest.com/brownyscakes
Facebook: https://www.facebook.com/BrownysCakes
Instagram: Browny's Cakes
Youtube Channel:http://www.youtube.com/user/BrownysCakes

For a cake order send Browny's cakes an e-mail:
E-mail: info@brownyscakes.com

XOXO
Browny's Cakes
It's a browny's thing...


Comments

Popular posts from this blog

Recept "Pan Sera"

Ik heb vorige week zaterdag voor thuis “Pan Sera”gemaakt en een video online gezet. De video was puur om mijn blijdschap met jullie te delen..... Maar na die video kreeg ik heel veel berichten om het recept online te zetten. Alhoewel “Pan Sera” niks met taarten te maken heeft, heb ik besloten om mijn familie recept met jullie te delen (lief ben ik he!)

Jullie zullen mij ook blij maken alles jullie dit recept verder deelt dan krijg Browny’s Cakes nog meer leuke en actieve volgers. Binnenkort zet ik een video online, waar je kan zien hoe ik de “Pan Sera” zelf maakt.
Voorbereiding & Baktijd 3 uur
Ingrediënten: 500 gram bloem1 beker koud water2 eetlepels melk2 eetlepels boter (Ik gebruik halvarine)2 zakjes gist (Ik gebruik Dr. Oetker)1/2 theelepel zout2 eetlepels suiker2 theelepels koffie



Bereiding: Meng de gist met een beetje bloem en lauw water (het moet een soort papje worden) in een kom en laat het 30 minuten op een warme plek rijzen.



Nadat de gist is gerezen zet je de rest van de ing…

Boter koekjes - Kuki di Manteka

Heb je wel eens boter koekjes gegeten.... Ze zijn verslavend en makkelijk om te maken. Met dit recept kan je ongeveer 35 koekjes maken. Het kan meer zijn hangt ervan af hoe klein je de koekjes maakt.

Verwarm de oven voor op 180 graden C.
Ingrediënten: 300 gram zelfrijzend bloem 200 gram zachte boter100 gram suiker1 ei
Let op: Alle ingrediënten moeten op kamertemperatuur zijn.
Bereidingswijze: Zeef de bloem op je werkblad en maak een gat in het midden.  Zet de boter, suiker en ei in het midden en begin langzaam te kneden. Kneed het deeg tot een soepel deeg. Rol het deeg uit met deegroller en wikkel het deeg in een plastic folie. Laat het deeg  voor ongeveer 30 minuten in de koelkast rusten.
Na 30 minuten haal het deeg uit de koelkast en rol het tot een dikte van 1 cm uit.

Steek de koekjes uit met een “cookie cutter” naar wens (ik heb een ronde gekarteld “cookie cutter”gebruikt) en leg ze op een bakplaat met bakpapier erop.
Je kan bijvoorbeeld confetti  op de koekjes strooien om ze een beet…

Lekker donuts recept

Ik heb vandaag weer een nieuwe en ook nog lekkere recept "Donuts". Blijft tot het eind lezen, want ik heb een interessante tip! Dit is eigenlijk 2 -1 recept.....

Ingrediënten voor het deeg: 5 cups bloem14 gram gist1/3 cups suiker¼ Cups gesmolten boter¼ Cups gesmolten “Shortening “1 1/2 cups melk2 eieren2/4  theelepels zout


Ingrediënten om te bakken en coaten: 1 flesje olie2 cups suiker2 eetlepels kaneel3 eetlepels gesmolten boter

Bereidingswijze deeg: Meng de melk en gist samen en strooi een klein beetje suiker erop. Laat dit mengsel voor een paar minuten staan totdat het begint te schuimen.

Doe de suiker, “Shortening”, boter, eieren, zout en de melk en gist mengsel in keukenmachine kom en klop voor een paar minuten.

Voeg nu de bloem in 1 keer toe en blijft kloppen totdat het deeg niet meer aan de kom plakt.Haal het deeg uit de kom en kneed even kort. In een andere kom zet je een beetje bloem en daarna het deeg erin. Bedekt de kom met een plastic folie en laat het deeg voor 2 uur o…