Skip to main content

Butter Cake recipe - Reseta pa bolo di manteka




In my home town Curacao the butter cake is one of the most sold cakes. It's very easy to make and it's also very delicious. You can buy it every where in the supermarkt or just at a local snack.

I received a lot of request to make a how to Cashew cake Youtube video, but before that I will start with the "Bolo di manteka" (butter cake) The reason why I start with the butter cake is because this cake is the base for the cashew cake. You need butter cake to make the cashew cake.

The ingredients for the butter cake are:
  • 8 eggs
  • 2 cups of sugar
  • 2 teaspoon of vanilla extract
  • 3 teaspoon of almond extract
  • 2 cups of milk
  • 230 gr. butter
  • 4 cups of flour
  • 4 teaspoon of baking powder
  • 1 teaspoon of salt

On below Youtube video I will show you step by step how to make the butter cake. Just follow the steps and you will finished with a delicious and soft butter cake.


If you have qusetions after seeing the Youtube tutorial, you can left a message behind and I will try to answer you ASAP! If you have suggestion or new recipes you can also left a message behind. This is a blog where you can learn something from me and I can also learn something from you.

Don't forget to visit the webshop for all your cakes supplies. For example cake pans, ingredients etc...

Thansk for the support and untill a next a blog


Click here to subscribe for Browny's Cakes Blog!

Te un otro bia (See you soon in my native language papiamentu).

Webshop:
www.brownyscakes.com

You can follow Browny's cakes on:
Twitter: @brownyscakes
Pinterest: http://pinterest.com/brownyscakes
Facebook: https://www.facebook.com/BrownysCakes
Instagram: Browny's Cakes
Youtube Channel:http://www.youtube.com/user/BrownysCakes

For a cake order send Browny's cakes an e-mail:
E-mail: info@brownyscakes.com

XOXO
Browny's Cakes
It's a browny's thing...


Comments

  1. Thank you .i am the one who requestefd the you tube video on how to mske the cashew creme . I have a butter cake revipe already but i will try yours too .

    ReplyDelete
    Replies
    1. Don't forget to subscribe for the blog Shirley. By subscribing, you will receive an e-mail everytime when I post a new blog :-)

      Delete
  2. Konta Shirley, Yes I'm doing the Cashew cake in steps! The next steps will be making the frosting... The video is ready just need to edit it and upload on Youtube. So please to hear that you will try the "Bolo di manteka"

    ReplyDelete
  3. Ludinaira, goede middag. Ik ben vandaag bij toeval op je blogspot terecht gekomen. Heel leuk. Ik ben zelf ook Antilliaan en bakt ook graag. Een vraagje, als jij in een recept het over boter hebt, is het met of zonder zout en zou ik ook margarine kunnen gebruiken? Ik zal binnenkort een van jouw recepten uitproberen. Fijne middag.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi.....,

      Ten eerste bedankt voor je compliment.

      Meestal als het gaat over taarten dan bedoel ik roomboter en het is met zout. Als ik bijvoorbeeld gebakken bakt o.a. donuts, pandushi etc.,, dan gebruik ik idd margarine. Als je nog meer vragen hebt hoor ik ze graag. Vergeet niet om aan te melden.Dan krijg je alle nieuwe blogs per mail.

      Saludos,
      Ludinaira

      Delete
  4. Hi Ludinaira,

    Een vraagje, wat is het temperatuur en baktijd bij het gebruik van een heteluchtoven?

    M.v.g
    Paty

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hoi Paty,

      Ten eerste bedankt voor je bericht en leuk dat je mijn blog hebt bezocht.

      Voor heteluchtoven is de temperatuur 175 graden en de baktijd is tussen 1 uur - 1,5 uur of totdat je prikker droog uit de taart komt. Niet te lang in de oven laten anders wordt je taart te droog.

      Als je nog andere vragen hebt hoor ik het graag.

      Groetjes,
      Ludinaira

      Ps, Vergeet niet om voor de blog aan te melden.

      Delete
  5. Geweldige blog!

    Ik ga zeker een kijkje nemen in de webshop!

    Ik had wel een vraag. Hoe maak je de vulling voor de bolo di manteka?

    Alvast bedankt!!

    Gr.
    Soraida

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi Soraida,

      Op mijn youtube channel heb ik een filmpje staan van hoe je de cashew vulling moet maken.

      Als je nog meer vragen hebt hoor ik het graag.

      Groetjes,
      Ludinaira

      Delete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Recept "Pan Sera"

Ik heb vorige week zaterdag voor thuis “Pan Sera”gemaakt en een video online gezet. De video was puur om mijn blijdschap met jullie te delen..... Maar na die video kreeg ik heel veel berichten om het recept online te zetten. Alhoewel “Pan Sera” niks met taarten te maken heeft, heb ik besloten om mijn familie recept met jullie te delen (lief ben ik he!)

Jullie zullen mij ook blij maken alles jullie dit recept verder deelt dan krijg Browny’s Cakes nog meer leuke en actieve volgers. Binnenkort zet ik een video online, waar je kan zien hoe ik de “Pan Sera” zelf maakt.
Voorbereiding & Baktijd 3 uur
Ingrediënten: 500 gram bloem1 beker koud water2 eetlepels melk2 eetlepels boter (Ik gebruik halvarine)2 zakjes gist (Ik gebruik Dr. Oetker)1/2 theelepel zout2 eetlepels suiker2 theelepels koffie



Bereiding: Meng de gist met een beetje bloem en lauw water (het moet een soort papje worden) in een kom en laat het 30 minuten op een warme plek rijzen.



Nadat de gist is gerezen zet je de rest van de ing…

Minnie Mouse Cake

I received last week a funny cake order. I receive a cake order for a Minnie Mouse cake. Minnie mouse is the lady friend of Micky Mouse. I love the cartoons of the 19 centuries.


Mickey Mouse is a cartoon character created in 1928 by Walt Disney and Ub Iwerks at The Walt Disney Studio. Mickey is an anthropomorphic mouse and typically wears red shorts, large yellow shoes, and white gloves. He is one of the most recognizable cartoon characters in the world and is the mascot of The Walt Disney Company, the world's largest media conglomerate in terms of annual revenue.







The cake flavour is Apple-Cinamon-Caramel. It’s a very deliciouse cake. The recipe coming soon.


Webshop: www.brownyscakes.com
You can follow Browny's cakes on: Twitter: @brownyscakes Pinterest: http://pinterest.com/brownyscakes or click here!!! Facebook: https://www.facebook.com/BrownysCakes or click here!! Blog: http://brownyscakes.blogspot.nl/
For a cake order send Browny's cakes an e-mail: E-mail: info@brownyscakes…

Boter koekjes - Kuki di Manteka

Heb je wel eens boter koekjes gegeten.... Ze zijn verslavend en makkelijk om te maken. Met dit recept kan je ongeveer 35 koekjes maken. Het kan meer zijn hangt ervan af hoe klein je de koekjes maakt.

Verwarm de oven voor op 180 graden C.
Ingrediënten: 300 gram zelfrijzend bloem 200 gram zachte boter100 gram suiker1 ei
Let op: Alle ingrediënten moeten op kamertemperatuur zijn.
Bereidingswijze: Zeef de bloem op je werkblad en maak een gat in het midden.  Zet de boter, suiker en ei in het midden en begin langzaam te kneden. Kneed het deeg tot een soepel deeg. Rol het deeg uit met deegroller en wikkel het deeg in een plastic folie. Laat het deeg  voor ongeveer 30 minuten in de koelkast rusten.
Na 30 minuten haal het deeg uit de koelkast en rol het tot een dikte van 1 cm uit.

Steek de koekjes uit met een “cookie cutter” naar wens (ik heb een ronde gekarteld “cookie cutter”gebruikt) en leg ze op een bakplaat met bakpapier erop.
Je kan bijvoorbeeld confetti  op de koekjes strooien om ze een beet…