Skip to main content

Carrot cake recipe


When people hear "Carrot cake" they are like "It's a vegetable"!! But after you try this recipe you won't think like that anymore.

The cake on the picture is filled with cream cheese icing and the outside is also cream cheese icing! If you want the cream cheese icing, just leave a message behind!

Have fun baking and decorating!





Preheat oven to 175 degrees C.

Requirements:
  • 2 x 20 diameter (8 inch) baking pan,
  • Bowl,
  • Whisk,
  • Sifter,
  • Spatula,
  • Grater,
  • Pan, 

Ingredients:
  • 335 gram of butter,
  • 2 ¼ cup flour,
  • 1 ½ teaspoon baking soda,
  • 1 ½ teaspoon baking powder,
  • 1 tablespoon cinnamon,
  • ¾ cup sugar,
  • ¾ cup light brown sugar,
  • 4 eggs,
  • 1 tablespoon vanilla extract,
  • 5 large grated carrots. 

Preparation:
  • Melt the butter in a pan. When the butter is completely melted and become golden yellow you can remove it from the fire. Let the butter cool down and continue with the other ingredients,
  • Mix the white and brown sugar together in a bowl,
  • Add the eggs and vanilla extract into the bowl (with the sugar) and whisk until everything is incorporated,
  • Add the melted butter in the bowl and stir with a spatula,
  • Sift the flour, baking soda, baking powder and cinnamon together and ad these dry ingredients into the bowl and keep whisking,
  • Finally ad the grated carrots into the bowl and whisk for a few seconds,
  • Spray baking spray in your baking pans and add the cake batter,
  • Bake the cake for about 40 to 45 minutes. The cake is ready when you stick a toothpick into the cake and it comes out dry.


Webshop:

You can follow Browny's cakes on:
Twitter: @brownyscakes
Pinterest: http://pinterest.com/brownyscakes or click here!!!
Facebook: https://www.facebook.com/BrownysCakes or click here!!
Blog: http://brownyscakes.blogspot.nl/

For a cake order send Browny's cakes an e-mail:
E-mail: info@brownyscakes.com

XOXO
Browny's Cakes
It's a browny's thing...


Comments

  1. Cua ta e recept di e cream cheese icing? mi kier purba traha e bolo aki :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Riba mi youtube channel bo por hanja e recept. Esaki ta e link: https://www.youtube.com/watch?v=F8Q5q0VcM_M

      Delete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Recept "Pan Sera"

Ik heb vorige week zaterdag voor thuis “Pan Sera”gemaakt en een video online gezet. De video was puur om mijn blijdschap met jullie te delen..... Maar na die video kreeg ik heel veel berichten om het recept online te zetten. Alhoewel “Pan Sera” niks met taarten te maken heeft, heb ik besloten om mijn familie recept met jullie te delen (lief ben ik he!)

Jullie zullen mij ook blij maken alles jullie dit recept verder deelt dan krijg Browny’s Cakes nog meer leuke en actieve volgers. Binnenkort zet ik een video online, waar je kan zien hoe ik de “Pan Sera” zelf maakt.
Voorbereiding & Baktijd 3 uur
Ingrediënten: 500 gram bloem1 beker koud water2 eetlepels melk2 eetlepels boter (Ik gebruik halvarine)2 zakjes gist (Ik gebruik Dr. Oetker)1/2 theelepel zout2 eetlepels suiker2 theelepels koffie



Bereiding: Meng de gist met een beetje bloem en lauw water (het moet een soort papje worden) in een kom en laat het 30 minuten op een warme plek rijzen.



Nadat de gist is gerezen zet je de rest van de ing…

Boter koekjes - Kuki di Manteka

Heb je wel eens boter koekjes gegeten.... Ze zijn verslavend en makkelijk om te maken. Met dit recept kan je ongeveer 35 koekjes maken. Het kan meer zijn hangt ervan af hoe klein je de koekjes maakt.

Verwarm de oven voor op 180 graden C.
Ingrediënten: 300 gram zelfrijzend bloem 200 gram zachte boter100 gram suiker1 ei
Let op: Alle ingrediënten moeten op kamertemperatuur zijn.
Bereidingswijze: Zeef de bloem op je werkblad en maak een gat in het midden.  Zet de boter, suiker en ei in het midden en begin langzaam te kneden. Kneed het deeg tot een soepel deeg. Rol het deeg uit met deegroller en wikkel het deeg in een plastic folie. Laat het deeg  voor ongeveer 30 minuten in de koelkast rusten.
Na 30 minuten haal het deeg uit de koelkast en rol het tot een dikte van 1 cm uit.

Steek de koekjes uit met een “cookie cutter” naar wens (ik heb een ronde gekarteld “cookie cutter”gebruikt) en leg ze op een bakplaat met bakpapier erop.
Je kan bijvoorbeeld confetti  op de koekjes strooien om ze een beet…

Lekker donuts recept

Ik heb vandaag weer een nieuwe en ook nog lekkere recept "Donuts". Blijft tot het eind lezen, want ik heb een interessante tip! Dit is eigenlijk 2 -1 recept.....

Ingrediënten voor het deeg: 5 cups bloem14 gram gist1/3 cups suiker¼ Cups gesmolten boter¼ Cups gesmolten “Shortening “1 1/2 cups melk2 eieren2/4  theelepels zout


Ingrediënten om te bakken en coaten: 1 flesje olie2 cups suiker2 eetlepels kaneel3 eetlepels gesmolten boter

Bereidingswijze deeg: Meng de melk en gist samen en strooi een klein beetje suiker erop. Laat dit mengsel voor een paar minuten staan totdat het begint te schuimen.

Doe de suiker, “Shortening”, boter, eieren, zout en de melk en gist mengsel in keukenmachine kom en klop voor een paar minuten.

Voeg nu de bloem in 1 keer toe en blijft kloppen totdat het deeg niet meer aan de kom plakt.Haal het deeg uit de kom en kneed even kort. In een andere kom zet je een beetje bloem en daarna het deeg erin. Bedekt de kom met een plastic folie en laat het deeg voor 2 uur o…