Skip to main content

Lemon Cake Recipe



Lemon cake batter
This recipe is for a 20 diameter cake pan

Ingredients
  • 4 eggs,
  • 1 cup of sugar,
  • 1 teaspoon of vanilla extract,
  • 1 cup of milk,
  • 115 gr. Butter,
  • 2 cup of flour,
  • 2 teaspoon of bakingpowder,
  • 2 teaspoon of lemon juice
  • Zest of 1 lemon
  • 1 teaspoon of salt.

Preparation
  • Preheat your oven at  180 degrees,
  • Spread butter into the cake pan and covered the butter with a little bit of flour. This prevents the cake to stick in your cake pan,
  • Cook the milk and the butter into a pan till the butter is melted. Take the pan of the stoof and let it cool down,
  • Beat your egss, vanilla extract and lemon zest with a mixer for about 5 minutes,
  • Keep mixing the eggs and add the sugar little by little into the bowl. Don’t do it too fast otherwise you will lose all the air of the egg foam.
  • Sift the flour, bakingpowder and salt together,
  • Add the flour, bakingpowder and salt little by little into the eggs and sugar foam,
  • Put the 2 theaspoon of lemon juice into the pan with milk and melted butter,
  • Take a little bit of the cake batter and put it into the the pan with the milk, lemon juice and butter mixture and whisk for a few second,
  • When the batter is disolved put the rest of the batter into the pan and keep whisking,
  • Put your cake batter in your cake pan and bake your cake for 25-30 minutes.
  • Your cake is ready when your insert a toothpick into your cake and it comes out dry.

Lemon buttercream icing

Ingredients:
  • 250gr. Butter,
  • 2 cups of confectioner sugar,
  • 1 teaspoon of vanilla extract,
  • 2 tablespoon of lemon juice,
  • 1 teaspoon of milk.


Preparation:
  • Mix the butter till it is a little bit soft,
  • Add the confectioner sugar, vamilla extract, lemon juice and milk too the butter and keep mixing till it is soft and fluffy.

If you want a less sweet taste you can add more lemon juice into the buttercream.

Icing the cake:
  • Cut the cake in half and put some buttercream in the middle,

  • Put the other half of the cake on top of the buttercream and cover your cake with the rest of the lemon buttercream icing.



Have Fun baking this Lemon cake Recipe Brownyssssssssss,



Webshop:

You can follow Browny's cakes on:
Twitter: @brownyscakes
Pinterest: http://pinterest.com/brownyscakes or click here!!!
Facebook: https://www.facebook.com/BrownysCakes or click here !!
Blog: http://brownyscakes.blogspot.nl/

For a cake order send Browny's cakes an e-mail:
E-mail: info@brownyscakes.com

XOXO
Browny's Cakes
It's a browny's thing...   

Comments

Popular posts from this blog

Recept "Pan Sera"

Ik heb vorige week zaterdag voor thuis “Pan Sera”gemaakt en een video online gezet. De video was puur om mijn blijdschap met jullie te delen..... Maar na die video kreeg ik heel veel berichten om het recept online te zetten. Alhoewel “Pan Sera” niks met taarten te maken heeft, heb ik besloten om mijn familie recept met jullie te delen (lief ben ik he!)

Jullie zullen mij ook blij maken alles jullie dit recept verder deelt dan krijg Browny’s Cakes nog meer leuke en actieve volgers. Binnenkort zet ik een video online, waar je kan zien hoe ik de “Pan Sera” zelf maakt.
Voorbereiding & Baktijd 3 uur
Ingrediënten: 500 gram bloem1 beker koud water2 eetlepels melk2 eetlepels boter (Ik gebruik halvarine)2 zakjes gist (Ik gebruik Dr. Oetker)1/2 theelepel zout2 eetlepels suiker2 theelepels koffie



Bereiding: Meng de gist met een beetje bloem en lauw water (het moet een soort papje worden) in een kom en laat het 30 minuten op een warme plek rijzen.



Nadat de gist is gerezen zet je de rest van de ing…

Boter koekjes - Kuki di Manteka

Heb je wel eens boter koekjes gegeten.... Ze zijn verslavend en makkelijk om te maken. Met dit recept kan je ongeveer 35 koekjes maken. Het kan meer zijn hangt ervan af hoe klein je de koekjes maakt.

Verwarm de oven voor op 180 graden C.
Ingrediënten: 300 gram zelfrijzend bloem 200 gram zachte boter100 gram suiker1 ei
Let op: Alle ingrediënten moeten op kamertemperatuur zijn.
Bereidingswijze: Zeef de bloem op je werkblad en maak een gat in het midden.  Zet de boter, suiker en ei in het midden en begin langzaam te kneden. Kneed het deeg tot een soepel deeg. Rol het deeg uit met deegroller en wikkel het deeg in een plastic folie. Laat het deeg  voor ongeveer 30 minuten in de koelkast rusten.
Na 30 minuten haal het deeg uit de koelkast en rol het tot een dikte van 1 cm uit.

Steek de koekjes uit met een “cookie cutter” naar wens (ik heb een ronde gekarteld “cookie cutter”gebruikt) en leg ze op een bakplaat met bakpapier erop.
Je kan bijvoorbeeld confetti  op de koekjes strooien om ze een beet…

Minnie Mouse Cake

I received last week a funny cake order. I receive a cake order for a Minnie Mouse cake. Minnie mouse is the lady friend of Micky Mouse. I love the cartoons of the 19 centuries.


Mickey Mouse is a cartoon character created in 1928 by Walt Disney and Ub Iwerks at The Walt Disney Studio. Mickey is an anthropomorphic mouse and typically wears red shorts, large yellow shoes, and white gloves. He is one of the most recognizable cartoon characters in the world and is the mascot of The Walt Disney Company, the world's largest media conglomerate in terms of annual revenue.







The cake flavour is Apple-Cinamon-Caramel. It’s a very deliciouse cake. The recipe coming soon.


Webshop: www.brownyscakes.com
You can follow Browny's cakes on: Twitter: @brownyscakes Pinterest: http://pinterest.com/brownyscakes or click here!!! Facebook: https://www.facebook.com/BrownysCakes or click here!! Blog: http://brownyscakes.blogspot.nl/
For a cake order send Browny's cakes an e-mail: E-mail: info@brownyscakes…